Efekty z programu POPŻ- Podprogram 2019
PODPROGRAM 2019 – efekty
1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Sobótce z terenu województwa dolnośląskiego przy współpracy Bankiem Żywności we Wrocławiu realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane);
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju);
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy);
- tłuszcze (olej rzepakowy);
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 500 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa dolnośląskiego.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
O 23,89000 ton żywności;
o 2500 paczek żywnościowych;
o 0 posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2019 dla 40 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 6 warsztatów edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
-
-
- edukacji finansowej – 2 spotkania dla 15 uczestników;
- żywieniowo dietetycznych - 2 spotkania dla 15 uczestników;
- kulinarnych - 2 spotkania dla 30 uczestników.
Metadane - wyciąg z rejestru zmian
Akcja | Osoba | Data |
---|---|---|
Dodanie dokumentu: | Katarzyna Dwornik- Piszczałka | 16-12-2020 10:32 |
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: | Katarzyna Dwornik- Piszczałka | 16-12-2020 |
Ostatnia aktualizacja: | Katarzyna Dwornik- Piszczałka | 16-12-2020 10:33 |